Top 5 typetjes in de sportschool

Ik ga nu een jaar lang, ongeveer 2 tot 3 keer in de week naar de sportschool. Het valt me inmiddels op dat je steeds dezelfde typetjes tegenkomt. Daarom wil ik graag met jullie mijn top 5 opvallende sportschool typetjes met jullie delen.

 

  1. De fitgurl: de fitgurl is een Instagram sportschool chick. Je herkent haar aan haar dure sportkleding, perfecte figuur, laag make-up en smartphone. De memo dat make-up tijdens het sporten heel slecht voor je huid is, heeft zij duidelijk niet ontvangen. Vaak is de fitgurl meer bezig met selfies van zichzelf te maken dan dat ze daadwerkelijk aan het sporten is. Want het is belangrijker om bewijs te kunnen leveren dat je bent gaan sporten, dan dat je daadwerkelijk iets in de sportschool doet.
  2. De fitboy: deze jongen staat 7 dagen per week in de sportschool. Heeft zijn voedingsschema helemaal aangepast op zijn training en is dol op eiwitshakes. Het is op zich bewonderenswaardig dat hij zijn hele leven toewijd aan de sportschool. Maar hij draagt meestal veel te strakke sportkleding zodat je goed kan zien dat hij mega gespierd is en hij voelt zichzelf daarom ook onwijs tof. Zijn doel is om anderen in de sportschool af te troeven en om op een feestje z’n shirt uit te kunnen trekken.
  3. De crossfitters: dit is toch een apart slag mensen. In mijn sportschool is een crossfit honk waar je alleen mag sporten als je lid bent. Dit zorgt er al voor dat cross fitters zichzelf veel belangrijker vinden dan de overige sporters. Bloed fanatiek en een tikkeltje arrogant. Heerlijk vinden ze het om door de trainers afgemat en uitgescholden te worden. De high-fifes worden dan ook regelmatig uitgedeeld en apparatuur wordt veel en hard op de grond gegooid.
  4. De vieze oude mannen: toch wel de naarste doelgroep in de sportschool. Vaak zijn het oude, uitgezakte mannen in veel te strakke worstelpakjes of hele korte, strakke sportbroekjes die door de sportschool struinen nadat ze een spinning les hebben gehad. Vaak zijn ze nat van het zweet, maken heel veel kreunende geluiden tijdens het trainen en zijn ontzettend harig. Vervolgens kijken ze alle jonge vrouwen in de sportschool net even iets te lang aan of na. Met name als zij bezig zijn met squads of lunges. Gad-ver-damme.
  5. De wannabe: een persoon die voor doet komen alsof hij/zij heel graag wil sporten, maar ondertussen alleen maar apparaten bezet houdt terwijl hij/zij op zijn smartphone zit. Op het moment dat hij/zij denkt betrapt te zijn, doen ze een aantal oefeningen en gaan vervolgens koffie drinken. Want man, man, man wat is dat toch zwaar.