Waarom hebben vrouwenbroeken geen zakken?

Pas toen ik voor het eerst een blog las met de vraag waarom vrouwenbroeken geen zakken hebben, ben ik er pas echt op gaan letten. Vrouwenbroeken hebben of geen zakken, hele kleine ini-mini zakjes waar je net een labello in kwijt kan of nepzakken. Dit terwijl mannen zakken in hun broek hebben die bijna tot hun knieën komen. Waarom hebben vrouwenbroeken geen zakken?

 

Als we naar geld gaan kijken, dan heb ik wel een vermoeden. Op het moment dat vrouwen geen spullen in hun zakken kwijt kunnen, moeten ze iets anders gebruiken om hun spullen mee te nemen. Namelijk, een tas. Voor alle gelegenheden heb je wel een tas. Een klein tasje voor uitgaan, een shopper voor als je veel spullen mee moet nemen, een rugtas als je op reis gaat etc. En voor elke outfit wil je natuurlijk een andere tas. Een ander model, een ander kleurtje noem het maar op.

 

Tijdens uitgaan of festivals ervaar ik pas echt hoe moeilijk irritant het is als je geen zakken hebt. Dan moet je de hele dag/avond een tasje meezeulen met je spullen. Dat tasje zit dan natuurlijk de hele dag in de weg. Als je van stage naar stage loopt, sla je bijna zes keer iemand bewusteloos of je blijft hangen achter een Dixie.

 

Een ander bijkomend probleem is, dat zodra je met een tas op pad gaat, je liefje ineens denkt dat het ook zijn tas is. Schat mag mijn zonnebril even in je tas? Schat mag mijn portemonnee in jouw tas? Nee hoor, ik heb geen plastic tasje nodig HET KAN WEL IN DE TAS VAN M’N VRIENDIN. Nee, nee en nog eens nee. Het is mijn tas, daar gaan mijn spullen in. Neem lekker zelf een tas mee of stop het in die eindeloze broekzakken van je, rot op.

 

Tot slot vraag ik mezelf dan nog af, waarom hebben mannen wel broekzakken en vrouwen niet? Over het algemeen hebben mannen volgens mij een stuk minder spullen om mee te nemen dan vrouwen. En als je dan vraagt of je vriendlief jouw mobiel in zijn zak wil doen dan zie je z’n ogen al rollen en slaakt hij een zucht. “Moet dat?!” JA WANT IK HEB GEEN ZAKKEN! ALS IK MIJN MOBIEL ERIN PROP DAN STEEKT DRIEKWART BOVEN M’N BROEKZAK UIT.

 

Ik zeg, emancipatie is allemaal leuk en aardig. Maar geef vrouwen in godsnaam broeken met fatsoenlijke broekzakken, wij willen ook spullen mee nemen.